Enterprise Architect till minPension

Stockholm

Är du Enterprise Architect och brinner för att skapa smart arkitektur i digitala lösningar? Nu har du chansen att genom en nyckelroll vara med och skapa användarvänlig och lättillgänglig pensionsinformation för fem miljoner användare.

minPension är en oberoende och kostnadsfri tjänst i samarbete mellan staten och pensionsbolagen. På minPension kan du se din hittills intjänade pension och göra pensionsprognoser, men också få stöd när det är dags att ta ut pensionerna. Tjänsten är till för alla som har tjänat in till pension i Sverige.

Om rollen

minPension befinner sig i en spännande utvecklingsfas där du har möjlighet att vara med och påverka den framtida inriktningen och IT-strategin. I rollen som Enterprise Architect är du med och tar fram digitala lösningar som skapar stort värde, både för användare och partners.

Du erbjuds en nyckelroll där fokus ligger på att lyfta, utveckla, stabilisera och framtidssäkra minPension och omkringliggande IT-verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvara för att utveckla den övergripande arkitekturen för minPension.se och tillhörande IT-verksamhet
 • Säkerställa att de funktioner som verksamheten önskar ta fram, omsätts till hållbara applikationer som tar hänsyn till lagkrav, regelverk och hög nivå av IT-säkerhet
 • Leda utifrån ett tekniskt perspektiv och löpande säkerställa att tjänsten och omkringliggande IT-verksamhet utvecklas i enlighet med uppsatta mål och strategier
 • Tillsammans med kollegor, externa leverantörer och partners, framtidssäkra minPension.se

Du kommer vara del av det agila teamet “Erbjudande och IT” som du samarbetar nära med men du har även ett stort antal andra gränssnitt – interna och externa på olika nivåer.

Tjänsten utgår ifrån minPensions kontor i Stockholm (Karlavägen 108) med möjlighet att arbeta del av tiden på distans.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i rollen har du god förmåga till förändringsledning. Du är trygg i din kompetens, förtroendeingivande och lyhörd. Du har god förmåga att driva ditt och andras arbete framåt. Du är van vid att identifiera problem, presentera lösningar och kommunicera gentemot olika målgrupper – på olika nivåer. Du har också förmågan att se helheten.

Du har:

 • Flerårig aktuell erfarenhet från en roll som enterprise-arkitekt eller motsvarande
 • Tidigare erfarenhet av systemutveckling
 • Tidigare erfarenhet från försäkringsbranschen eller närliggande verksamhet
 • Erfarenhet av att driva IT-utvecklingsuppdrag på såväl strategisk som operativ nivå
 • Erfarenhet av att beskriva, modellera, visualisera och analysera komplexa strukturer, skeenden och samband
 • Erfarenhet av att driva, diskutera och kommunicera arkitektoniska frågor med partner och underleverantörer, i syfte att hitta de bästa lösningarna på kort och lång sikt
 • Vana av agila arbetssätt
 • Relevant akademisk utbildning
 • Flytande kunskaper i både svenska och engelska

Erfarenhet från arbete med IT-säkerhet och dataskyddsfrågor är meriterande.

Intresserad av att ansöka eller få veta mer?

I denna rekrytering samarbetar minPension med IDG Recruitment.

Vid intresse eller frågor kontakta Alexandra Tihinen, Rekryteringskonsult på 070-447 92 24, alexandra.tihinen@idg.se eller Maria Widegren, Rekryteringskonsult på 073-423 15 50, maria.widegren@idg.se.

Om minPension

På minPension får alla som har jobbat i Sverige bättre koll på sina pensioner, oavsett kunnighet och ålder. Sedan starten 2004 har närmare 5 miljoner användare registrerat sig till tjänsten. minPension är ett samarbete mellan staten och pensionsbolagen och är ett icke-vinstdrivande bolag. Varje dag arbetar vi för att skapa oberoende och tillförlitlig pensionsinformation som är enkel och begriplig för alla. På minPension är arbetstempot högt och beroendena många. Projekten går parallellt och kräver ofta kreativitet och lösningar utanför boxen. Veckorna flyger fram och sällan är den ena dagen lik den andra.

minPension är ett helägt dotterbolag till Svensk Försäkring, som är försäkringsföretagens branschorganisation.

Läs gärna mer på minPension.se